Aktualności:

Dziękujemy za wsparcie naszego forum oraz witamy nowych użytkowników! Forum w tej chwili jest w trakcie modernizacji))

Menu główne

FSC Map Code Generator 2015 (archiwalny)

Zaczęty przez Alex, Maj 26, 2015, 18:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Alex

Przerobiłem i dopasowałem generator do łatwieszego używania.

Komu jest potrzebny proszę o PW.
FSC do aktywacji CIC, NBT, NBT EVO ID4/5/6, MGU ID7/8, NightVision, KAFAS2/3/4
Kody do aktualizacji map. Kodowanie 2.0.
Online pomoc

Maro

sfinks2

To ja bym poprosił.....
Będę zobowiązany za kilka słów instrukcji co będzie potrzebne i jak tego użyć (system, interface, jakiś dodatkowy sof poza Ediabas)
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Sfinks2

------

ooops! Wygląda na to, że miałem zablokowane odbieranie e-maili i już to zmieniłem.
Alex - czy mogę jeszcze raz poprosić o link....
Dziękuję i pozdrawiam

janusz.stg

Witam !
Miałem wczoraj na "tapecie" X1 E84 2009r z CIC Motion .Nie mogłem na różne sposoby wyliczyć kodu aktywacyjnego do map.
W końcu zdobyłem kod po VIN z serwisu i okazało się iż jest o 2 cyfry dłuższy od tych co generują generatory z netu  .
Czy komuś udało się aktywować nowe mapy West Motion 2015-2  ?
Starsze 2014 robiłem np w F25 i poszło.

pozdrawiam

Alex

Byłem na urlopie, więc teraz nadrabiam)) Jak odczytałeś 1B z CIC? Masz ten plik z 1B.fsc?
Online pomoc

janusz.stg

Witam !

Temat opanowany ,chociaż nie bez przeszkód .
Kod FSC odczytałem bez problemu ,natomiast kod aktywacyjny zdobyłem z serwisu (swoją drogą cenią się chłopaki ).
Ściągnięte z różnych źródeł wersje 2015-2 wywalały się regularnie na 77.4% .Na różnych nośnikach USB kilkakrotnie.
Zrobiłem przez to jakieś 150 km spoko )://
Dopiero wersja 2014-1 weszła mi do końca ,co dziwne na pierwszym wprowadzonym kodzie - dla 2015-2 jak niżej .
Kod wymagany jest przy pierwszej próbie ładowania softu ,później jak gdyby następuje tylko ponawianie i o dziwo poszło z inną wersją na tym kodzie.
Teoretycznie nie powinno ,bo mapa już inna .
Do testów kalkulatorów załączam plik FSC i kody wygenerowane przez ASO na podstawie VIN

KOD DO 2015-2 WEST  -   MF304Q3TWN6GEACHAAGA
KOD DO 2014-1 WEST  -   7IICU6TARHXFWACHAAEQ

ROAD MAP EUROPE WEST MOTION (mały ekran oczywiście)

pozdrawiam

Alex

Dziwna rzecz. Mój generator takie same kody generuję))

Online pomoc

janusz.stg

Witam !
Alex dziwne jakby było inaczej .Mistrz musi mieć zawsze  THE BEST .

No trochę musiałem poszukać w necie ,ale znalazłem odpowiednią bazę lookup.xml
i teraz już też mi wychodzą kody poprawne  ;)

pozdrawiam

bart

i ja poproszę o zaktualizowany code generator. :)

lejmanr

Witam panowie czy jest jakiś program do generowania kodu fsc do którego nie jest potrzebny kabel Enet , jeśli jest to banalne pytanie , to sorry jestem zielony w tych sprawach  :scratch_one-s_head:

Alex

W twoim przypadku potrzebny jest ICOM. Jeśli masz kogoś z ICOMem to potrafisz sam ściągnąć a jak nie, to lepej skorzystaj z usług płatnych)
Online pomoc

eustachy

Jeśli to aktualne to ja też poproszę.

Alex

Jest dostępna w dziale płatnym.
Online pomoc

Jaisu

Witam,
czy ktoś posiada może aktualny plik lookup.xml do generatora FSC? Chodzi mi przede wszystkim o możliwość wygenerowania kodu dla mapu Road Map Europe West MOTION 2016-2

dzięki i pozdrawiam

Jaisu

Może komuś to kiedyś pomoże więc wrzucam. W zależności od generatora aktualizujemy plik lookup.xml o poniższe dane (w tym przypadku Road Map Europe MOTION 2016-2)

-<SgbmId version="01_03" successorMapOrderNumberRR="" successorMapOrderNumberMINI="" successorMapOrderNumberBMW="" MapOrderNumberRR="" MapOrderNumberMINI="" MapOrderNumberBMW="" sop="01.03.2016" supplier="NTQ" name="Road Map Europe MOTION 2016-2" SWID_FscShort="00470027" id="NAVD_00000939_255_002_054">

<EcuVariant Format="CIC" CompatibilityIdentifier="HU_CICM-HB"/>

<SwUpdate SwUpdateEntry=""/>

</SgbmId>

lub edutujemy plik fsc.bat i zmieniamy na 0x47 0x27.

SWID_FscShort można łatwo odczytać dla każdej mapy poprzez otwarcie pliku mapy InfoMap w edytorze HEX

pozdrawiam

pozdrawiam