BMWHELP - Forum dla Profi BMW

Który ICOM wybrać?

Zaczęty przez onliest, Luty 24, 2016, 17:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MVVS

Pytam o chińskiego klona A2, w czym tak bardzo góruje oryginalny NEXT, że miałbym wydawać dużo więcej na niego użytkując go hobbystycznie i nie zarobkowo?
  •  

Fendt

Kupując klona prosto z Chin zaoszczędzisz tylko teoretycznie bo jak trafi Ci się uwalony to odsyłasz na swój koszt .Kupując na allegro będzie łatwiejsza reklamacja  ale cena jest zbliżona do ICOM NEXT. Jedynym rozsądnym wyborem jest zakup NEXT. Chyba ze będziesz miał dużo szczęścia i trafisz na dobry z Chin ale to loteria :)
  •  

MVVS

Z czym bywaja problemy w chinskich klonach? Pytam bo mam oferte kupna w Polsce w dobrej cenie z mozliwoscia wczesniejszego pomacania i sprawdzenia. Tylko na co najbardziej patrzec? Co sprawdzac?
  •  

Fendt

Jak masz możliwość zakupu w dobrej cenie to sprawdź czy będzie działać i po wszystkim.Najlepiej sprawdzić z kilkoma modelami BMW. Znam przypadek że Chinol z jednym łączył, a z innym nie.MOST też najlepiej sprawdzić od razu.Poprzez pomacanie  :D nic nie sprawdzisz tylko fizycznie przy aucie
  •  

kolega

W aso normalnie mozna kupic juz nowy icom na wifi  jutro podam numer czesci
  •  

anonymousv

81312360883
81312360884
81312360885

;)
  •  

Phil82

Nie masz uprawnień do linku. Zarejestruj się lub Zaloguj się
A jak to WIFI się w nim sprawuje?

E-SYS, WINKFP, NCS, INPA, RG - diagnoza, kodowanie, programowanie robisz po WI-FI.
Działa w zasięgu routera jaki posiadasz w warsztacie czy w domu w standardzie 802.11n 2.4GHz
ISTA P - tylko po LAN

•  

Alex

na 5Ghz też dziala). Wychamuj ze swoimi wątkami którę składają sie z jednej wiadomości. Po drugie niektóre programu już są na tym forum i dużo świeższe. Wielki szacun za fatyge, ale najpierw poczytaj co jest a później umieszczaj żebym ja nie kasowałem tego. Ilość wiadomości na tym forum nie ma znaczenia, a tylko reputacja otrzymana od innych użytkowników. Osobiście dodalem +
FSC do aktywacji CIC, NBT, NBT EVO ID4/5/6, MGU ID7/8, NightVision, KAFAS2/3/4
Kody do aktualizacji map. Kodowanie 2.0.
Online pomoc
  •  

Pstrag

Witam. Co powiecie o icom next ? Warto kupić czy jeszcze poczekać?
  •  

aramek

Nie masz uprawnień do linku. Zarejestruj się lub Zaloguj sięE-SYS, WINKFP, NCS, INPA, RG - diagnoza, kodowanie, programowanie robisz po WI-FI.

Na jakiej zasadzie dajesz rade programować po wifi????? nawet rg z programowaniem nie pozwala na to?? a co dopiero Ista-p??

Nie masz uprawnień do linku. Zarejestruj się lub Zaloguj sięWitam. Co powiecie o icom next ? Warto kupić czy jeszcze poczekać?

Ja bym się jeszcze wstrzymał bo jednak next ma jeszcze swoje mankamenty i firmware jeszcze nie jest tak stabilny jak w A2
Nie zapominaj o reputacji.
Jeżeli pomogłem postaw "+"
  •  

mamut103

aramek, o jakich mankamentach względem A2 mówisz? Stoję teraz przed wyborem oryginalny nowy NEXT vs klon A2 - skłaniam się do NEXTa, chociaż cena jest x2.

Pytanie z innej beki- oryginalny NEXT bez problemu będzie działać z Istą offline z forum? W ASO od razu nakręcają mnie na abonament BMW za grube euro miesięcznie :)
  •  

Fendt

Net działa z każdą ISTA. Pierwsze firmware powodowało błędy przy niektórych modułach robionych przez Vinkfp.Ponoć problem rozwiązany po ostatnim firmware..
  •  

aramek

Nie masz uprawnień do linku. Zarejestruj się lub Zaloguj sięaramek, o jakich mankamentach względem A2 mówisz? Stoję teraz przed wyborem oryginalny nowy NEXT vs klon A2 - skłaniam się do NEXTa, chociaż cena jest x2.

Pytanie z innej beki- oryginalny NEXT bez problemu będzie działać z Istą offline z forum? W ASO od razu nakręcają mnie na abonament BMW za grube euro miesięcznie

Mankamenty ma nowy next bo ma nie dopracowany jeszcze firmware i są krzaki.... A2 juz ma dopracowane oprogramowanie i nie spotkałem sie z wysypkami na A2 a na nexcie tak. Kwestia czasu i będziemy pisać że next juz jest stabilny. Docelowo NEXT jest jedynym rozwiązaniem do dalszej pracy z nowymi autami.... Bo znajac BMW A1 i A2 stracą w którymś momencie wspracie
Nie zapominaj o reputacji.
Jeżeli pomogłem postaw "+"
  •  

LogiHuś

To w końcu którego icoma z aliexpres polecacie?
  •  

Tomkoff

Witajcie, przymierzam się do zakupu oryginalnego używanego ICOMA A2 samej głowicy bo mój klon odmówił współpracy.
Zastanawiam się czy będzie on działał na kablach z klona oraz czy ICOM B klon będzie współpracował.
Jak odróżnić klona od oryginału podłączając do kompa, nr IP powinien być inny niż w klonie?
  •