Aktualności:

Dziękujemy za wsparcie naszego forum oraz witamy nowych użytkowników! Forum w tej chwili jest w trakcie modernizacji))

Menu główne

E91 318d "preLCI"

Zaczęty przez Radek530, Czerwiec 11, 2016, 21:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Radek530

Witajcie, chyba już czas najwyższy przedstawić Wam moje autko. Jest to e91 318d z 1 grudnia 2006r. Lista fabrycznego wyposażenia jest bardzo krótka : podgrzewane fotele, mulf ... i to by było na tyle. Zaraz po zakupie postanowiłem furkę spersonalizować, no i się zaczęło.

- po pierwsze przeróbka na LCI, przy czym nie zapomniałem o listwach progowych, lusterkach a nawet o włączniku świateł i relingi.
- po drugie wnętrze, które po prostu mi się nie podobało, fotele były czarne szmaty i szary sufit. Kupiłem kompletne wnętrze beżowe z fotelami w  "skórze" i zrobiłem czarno-beżowego miksa (tapicerki drzwi składałem 1 z 2)
  do tego koła które widać na zdjęciach, bo stała na stali.
I już auto mi się podobało  :D

No i w końcu wziąłem się za doposażenie mojego golasa.
Na pierwszy ogień poszła nawigacja, początkowo mask, później CIC, co jak wiadomo wiąże się z wymianą deski. Obawiałem się że stary mulf  nie będzie chciał współpracować z CIC ale działa i jest ok.
Następnie RLS i oczywiście wymiana szyby czołowej, dlatego też wymieniałem włącznik świateł. Jak już wymieniłem szybę pomyślałem o  asystencie świateł drogowych i tak też się stało. Lusterko oczywiście z fotochromem.
Następnie tempomat, PDC tył, kiera i gałka m-pakiet, tylna lampka w suficie z lampkami do czytania, podświetlane klamki zewnętrzne, lampki nad nogami i w drzwiach od dołu led ori z f34 i jak wiecie zegary sport.
Wszystko fajnie ale mało mocy, więc zacząłem od przeróbki na 320d, więc wymieniłem wtryski, turbo i sterownik silnika. Kolektor ssący został  z 318d (bez klapek) a żeby nie generował błędów  podłączyłem elektrozawór na krótkich kablach i leży sobie obok ecu, po tym zabiegu kumpel  zrobił mi EGR off i mapy i na pomiarach silnik miał 198km i 460nm. No i fajnie.
Poza chipem, wszystko robiłem sam więc wiem, że jest zrobione porządnie, nienawidzę partactwa i druciarstwa.
W planach mam wymianę wnętrza tym razem na m-pakiet z fotelami w alcantarze, dpc przód, DWA ori i marzę o ksenonach.   
Pare fotek 8)

Nerki są oryginalne polakierowane w kolor nadwozia a żeberka nie są oklejone tylko też lakierowane.

W tylnych drzwiach dołożone głośniki wysokotonowe, wszystkie głośniki wymienione na hi-fi, a na cały zestaw logic7 też przyjdzie czas.

Czekam na wasze opinie i sugestie  :D

waco_o2

Świetne mody ;) Jedynie co bym zrobił inaczej, to zakupił fotele sportowe w pełnej elektryce :P

Radek530

Taki właśnie mam plan i stawiam na alcantare  :D

waco_o2

Też myślę nad alcantarą... ale narazię muszę się zadowolić obszytą podsufitką ;) Teraz na plan idą fotele komfort  8)

Alex

FSC do aktywacji CIC, NBT, NBT EVO ID4/5/6, MGU ID7/8, NightVision, KAFAS2/3/4
Kody do aktualizacji map. Kodowanie 2.0.
Online pomoc

anonymousv

jakbys chcial DWA dokladac to mam syrene 2011 z czujnikiem, nowka OEM wkladka z czujnikami w podsufitke (lampke), mocowanie syreny.
Chciałem u siebie dokładać ale za cholere nie mogę samej wiązki do doposażenia znaleźć a nie chce mi sie chyba aż tak bardzo dłubać to wszystko... :/

Radek530

Do DWA brakuje mi tylko beżowego plastiku do tylnej lampki z otworami  pod sensory ultradźwiękowe. 
Ale bardzo Ci dziękuję że pomyślałeś o mnie.

anonymousv

masz wiazke? czy kupiles caly retrofit kit?

Radek530

Mam piny i sam robie wiązki  :)

anonymousv

A zaslepki, kostki itp? Zbyt dużego lenia mam żeby się za to wziac. U mnie wiązka i lampka mpakietowa tylna potrzebna i mam komplet.

Radek530

Kostki pozyskuje z rozbitków.

anonymousv

na wlasnie nigdzie nie moge namierzyc jakiegos e90 na czesci w mojej okolicy... :( (WWA)